Kreatiinijakson vaikutus kehonkoostumukseen

Kun viime syksynä kokeilin kreatiinia ensimmäisen kerran, huomasin selvästi parantuneen suorituskyvyn lisäksi muutoksia myös kehonkoostumuksessa. Paino nousi ja olo oli tavallista turvonneempi, kun kreatiini kerrytti kehoon ylimääräisiä nesteitä. Mielenkiinnosta halusinkin mitata kehonkoostumuksen muutoksia nyt tänä keväänä vetämälläni uudella kreatiinijaksolla. Kävin mittaamassa kehonkoostumukseni InBodylla tammikuussa 28.1., välissä söin kreatiinilisää kahden kuukauden ajan, ja kävin mittauksessa uudelleen viime maanantaina 27.4. Tässä tuloksia!

crea

Kehonkoostumus 28.1.2015  → 27.4.2015

Paino (kg) 61,9 → 62,4
Lihasmassa (kg) 28,6 → 29,0
Rasvamassa (kg) 10,9 → 11,0
Rasvaprosentti (%) 17,6 → 17,6

Lihastasapaino (kg):
Oikea käsi 2,71 → 2,72
Vasen käsi 2,66 → 2,69
Keskivartalo 22,6 → 22,7
Oikea jalka 7,67 → 7,84
Vasen jalka 7,64 → 7,81

Paino oli noussut, kuten olin taas omasta fiiliksestä ja peilistäkin huomannut, muttei tuon enempää kuitenkaan. En tosin päässyt käymään mittauksessa heti kreatiinijakson loputtua, ja ennen loppumittausta olin ollut jo muutaman viikon ilman kreatiinilisää. Paino oli siis saattanut tippua jo jonkin verran, kun osa kreatiinin kerryttäneistä nesteistä oli ehtinyt lähteä. Onneksi suurin osa painonnoususta selittyisi InBodyn mukaan kuitenkin lihasmassan kasvulla, ja rasvamassaa olisi tullut analyysin mukaan vain 100g lisää.

Lihastasapainoanalyysista huomaa, että pientä kehittymistä on tapahtunut käsissä ja keskivartalossa, mutta eniten lihasmassaa on tullut lisää alaraajoihin. Viime aikojen suuret kyykkymäärät selvästi siis tehneet tehtävänsä! :) Toki tällaisissa mittauksissa on aina virhelähteitä, mutta koitin pitää mittauskerrat mahdollisimman vertailukelpoisina, ja mittausajankohta, ennen mittausta nautittu ateria sekä mittalaite olivat molemmilla kerralla vakiot.

IMG_8230
2kk kreatiinia = 340g lisää lihasta jalkoihin ja 8kg lisää kyykkymaksimiin! Not bad!

Pakko lisäksi iloita InBodyn antamasta palautteesta kehon lihasmassan suhteen, sillä vielä viime mittauksessa alavartalo sekä yleisarvio lihasmassasta oli ”normal” ja vain ylävartalo sai ”developed” arvion, mutta nyt sekä ylä- että alavartalo luokiteltiin tavallista kehittyneemmäksi, ja yleisarviokin oli tällä kertaa jo ”muscular”! Näitä elämän pieniä iloja! :D

Eikä tälläkään kertaa muuttunut pelkkä kehonkoostumus, vaan uusia ennätyksiä on tippunut taas tasaiseen tahtiin. Tänä keväänä uusiksi on mennyt mm. taka- ja etukyykyn, pystypunnerruksen, työnnön, rinnallevedon ja tempauksen ennätykset! Seuraavan kreatiinijakson ajoitan varmaankin ensi syksyyn, nyt kesäksi on kuitenkin ihan kiva päästä tuosta ylimääräisestä painosta ja siitä ”kreatiiniturvotuksesta” eroon!

P.S. Satuin käymään myös verikokeissa tämän kreatiinijakson aikana, ja lääkäri huomautti merkittävästi suuremmista kreatiniiniarvosta (P-Krea), jolla arvioidaan munuaisten normaalia toimintaa. Kreatiinilisän käytön on kuitenkin huomattu nostavan veren kreatiniiniarvoa, joten munuaissairauden sijaan kyse oli nytkin hyvin todennäköisesti vain lisäravinteen käytöstä. Ihan vain tiedoksi, jos joku muukin saa lääkäriltä huomautuksen vastaavasta asiasta!