Mukaan CrossFit-tutkimukseen?

Miltä kuulostaisi, jos pääsisit kuntotesteihin, jossa saisit tieteellisillä ja luotettavilla menetelmillä tietoa niin omasta kestävyyssuorituskyvystä, voimaominaisuuksista sekä kehonkoostumuksesta, eikä sinun tarvitsisi maksaa mittauksista mitään? Aika pirun hyvältä, eikö totta!

Olen mukana mittausapuna kaverini gradututkielmassa, jonka tarkoituksena on selvittää fyysisiä ominaisuuksia, joilla on vaikutusta crossfitissa menestymiseen. Tutkimukseen mahtuu vielä koehenkilöitä mukaan, joten jos täytät seuraavat kriteerit, eli olet 1) nainen, 2) crossfitin harrastaja, ja 3) haluat tietoa omasta fyysisestä suorituskyvystäsi, niin ota ihmeessä yhteyttä tutkimuksesta vastaavaan Laura Juntuseen: laura.k.juntunen@student.jyu.fi.

Tutkimukseen etsitään vielä etenkin kilpailuista karsiutuneita koehenkilöitä, joten aikaisempi kisakokemus ei todellakaan ole edellytys tutkimukseen osallistumiselle! Mittaukset toteutetaan Jyväskylän Yliopiston liikuntatieteellisen laitoksen tiloissa huhti-kesäkuun aikana, ja mittaukset vievät kunkin koehenkilön kohdalla yhden päivän. Alla vielä tarkempia osallistujakriteereitä ja toki muhunkin saa olla yhteydessä tutkimukseen liittyen: riikkaspasanen@gmail.com.

WW2017

Tarkempia ohjeita: Tutkimukseen haetaan yleisen sarjan crossfit-urheilijoita, joilla on lajiharjoittelu- ja/tai kilpailutaustaa vähintään yksi vuosi. Urheilijoiden tulee olla perusterveitä eikä heillä saa olla tuki-ja liikuntaelimistössä sellaisia vaivoja, jotka rajoittavat testien suorittamista tai voivat vaikuttaa testituloksiin. Lisäksi urheilijoiden pitää olla puhtaita urheilijoita eli urheilussa kiellettyjen aineiden käyttö ei ole sallittua. Tutkimukseen otetaan mukaan:

1) urheilijoita, jotka ovat osallistuneet kuluneen vuoden sisällä vähintään kahteen isoon kilpailuun yleisessä sarjassa (KK2016, Unbroken2106 [yksilö- tai joukkuekisa] ja WW2107)

2) urheilijoita, jotka ovat osallistuneet vähintään kaksiin yleisen sarjan kilpailukarsintoihin viimeisen kahden vuoden aikana (KK2015/16, Unboken2015/16 tai WW2016/17), mutta eivät vielä päässeet kisaamaan.

Eli ehdottomasti vaan viestiä Lauralle tai mulle, jos kiinnostuit! :)

Kuva: Winter War 2017 (Elise Kulmala/Magnetphotography & Valtteri Nygren/Stellar Photography)