Unbroken8000 karsinta

Tämä syksy on ollut todella hiljaista aikaa täällä blogin puolella, pahoittelut siitä. Mulla on elämässä tällä hetkellä meneillään todella vaikeita asioita, mitkä on vieneet ajatukset ja jaksamisen pois lähes kaikesta ylimääräisestä. Ikävä kyllä myös treenaamisesta. En ole sitten elokuun Karjalan Kovin -kisojen jälkeen saanut treenejä kulkemaan vielä ollenkaan. Ensin pidin ihan täyslepoa kisojen jälkeen, hetken ehdin treenata siinä välissä, kunnes tuli flunssa ja viime aikoina treenaaminen ei yksinkertaisesti ole innostanut.

Kaiken sellaisen tekeminen, jossa pitäisi keskittyä tai saada paljon tehoja irti, tuntuu nyt todella vaikealta. Ja siitä hyvänä esimerkkinä eilen tekemäni Unbroken8000 karsinta. Tiesin tilanteen, ettei treeni kulje tällä hetkellä, joten tavoite karsinnan suhteen oli yksinkertaisesti se, etten luovuttaisi ja jättäisi sen tekemistä kesken. Huono merkki oli sekin, ettei mua jännittänyt ollenkaan. Tuntui vaan pahalta meidän tiimin puolesta, että koko homma saattaa kusta mun takia!

Processed with VSCO with hb1 preset

Unbroken by CrossFit8000 karsinta

Laji 1:

Tavoitteena saada mahdollisimman monta toes to baria (varpaat tankoon -liikettä) kahdeksan minuutin aikana. Aina kun tulee alas tangosta, tulee soutaa saman verran kaloreita, kuin toes to bareissa sai toistoja. Vasta tämän jälkeen saa mennä takaisin tangolle ja jatkaa toes to barien tekemistä.

Lähdin tekemään seiskoja, joita meni sellaiset viisi kierrosta. Siitä toistot putosi parin kierroksen ajaksi viiteen ja viimeisen kierroksen pysyin väkisin tangossa tehden loppuun vielä 15 toistoa. Tuloksena 60 toes to baria.

Laji 2:

Seitsemän minuuttia aikaa löytää oma kakkosmaksimi (2RM) ylöstyönnössä (tanko lähtee maasta).

Ensimmäiseen yritykseen laitoin varman painon, jotta liikkeeseen sai tuntumaa ja siitä oli hyvä lähteä korottamaan. Ensin nousi 60 kg, seuraavaksi 65 kg ja kolmas paino oli 70 kg. Seitsemälläkympillä epäonnistuin ensimmäisellä yrittämällä. Toinen ylöstyöntö jäi eteen, josta sain sen vielä takaisin rinnalle, mutta seuraavakin yritys jäi eteen ja tanko putosi maahan. Aikaa oli vielä jäljellä, joten lepäsin minuutin ja yritin uudelleen. Nyt parempi keskittyminen ja molemmat nousi ylös asti!

Laji 3:

8 minuutin AMRAP (tavoitteena saada niin monta toistoa kuin mahdollista kahdeksassa minuutissa):

20 chest to bar (rinta tankoon -leuanveto)
20 kahvakuulaheilautus @ 16 kg
20 wall ball (seinäpalloheitt0) @ 6 kg
20 etukyykky @ 45 kg
20 boksin yli burpee
20 etukyykky
20 wall ball
20 kahvakuulaheilautus
…etc.

Ylöstyöntöjen jälkeen oli pakollinen kolmen minuutin tauko, jonka jälkeen lähti karsinnan viimeinen laji. Eniten mua jännitti etukäteen etukyykky-burpee-etukyykky yhdistelmä, mutta lopulta kävikin niin, ettei sinne toisiin etukyykkyihin ollutkaan enää mitään asiaa, kun hyydyin jo burpeissa. Tässä lajissa sen huomasi ehkä parhaiten, miten tehot vaan loppui. Itsestään ei yksinkertaisesti saanut enää mitään irti ja tuloksena 99 toistoa.

Jos tilanne olisi eri, olisin tuloksiin (etenkin viimeiseen lajiin) ihan äärimmäisen pettynyt ja tekisin karsinnan vaikka väkisin vielä sunnuntaina uudestaan. Nyt on kuitenkin vaan hyväksyttävä, että treenaamattomuus, psyykkinen kuormitus ja sairastelu tuossa välissä vaikuttaa sen verran, etten tällä hetkellä parempaakaankaan pysty. Ja kuten sanottu, niin harmittaa vaan meidän tiimin puolesta, mutta onneksi nekin jo lohdutteli, että crossfitia tää vaan on. Ja niinhän se onkin.

Mutta jottei tästä nyt välittyisi pelkkiä synkkiä fiiliksiä, niin todettakoon vielä, että töissä (olen Peurungassa kuntoutuspuolella psykologiharjoittelijana) menee edelleen ihan superhyvin ja tykkään työstä ihan älyttömästi! :) Se onkin ollut yksi mun pelastus tänä syksynä, kun on saanut muuta ajateltavaa ja kun siitä on vielä nauttinutkin niin paljon. Pelottaa vaan, miten nopeasti aika menee ja kohta huomaankin harjoittelun olevan jo ohi! (No okei, on tässä onneksi vielä joulukuun loppuun aikaa, mutta silti!) Mutta joka tapauksessa, sunnuntaihin asti on aikaa syöttää karsintatuloksia ja sen jälkeen nähdään, miten meidän french toast mafialle (älkää kysykö :D) käy!

 Ps. Kiitos Zeropointille noista trikoista, ne on ollu ihan parhaat!